Att anlita en rörmokare

april 21, 2019 0 av admin

Jag kom att tänka på den där gången då min kollega berättade om sin man och hans äventyr med att renovera torpet. De hade köpt ett litet torp utanför Norrköping och meningen var att att de skulle renovera det, lite i taget. Mannen tillhör den där kategorin av karlakarlar som ska klara allting själv och som heller inte frågar om vägen när han kört vilse, men också alltid är den som ställer upp och hjälper till om det behövs.

Nåväl, de kom på att det urgamla köket behövde renoveras och beställde nya vitvaror, en bänkskiva till diskbänken som för övrigt skulle höjas och så satte han igång med att riva. Nu var det ju så att med de nya vitvarorna och en bredare spis så behövde avloppet i köket flyttas lite. Vasken skulle behöva flyttas en halvmeter för att få till det där perfekta utrymmet. Det var här som problemen började. Kollegans man tänkte göra jobbet själv, både för att spara pengar och för att det är rogivande att pyssla hemma. Att själva diskhon inte stod rakt över röret i golvet var ju inget problem i sig, det gick ju att förlänga med plaströr och på så sätt få lite mer räckvidd. Han satte ihop allting och det verkade funka.

Efter ett tag upptäckte de att det blev fuktigt och frun tvingade honom att ringa ut en rörmokare norrköping på stört. Denna certifierade VVS’are konstaterade snabbt att rören inte höll tätt, att vattenmängden var för stor i förhållande till förlängningsrören och att man hade kunnat på ett bättre sätt faktiskt flytta golvbrunnen och få en mycket smidigare avloppshantering. Nu hade de tur att detta upptäcktes och åtgärdades innan det hade blivit stora fuktskador, vilket hade kostat en bra slant att reparera. Behöver jag säga att kollegan förbjudit sin man att syssla med vattenrör inomhus hädanefter? Från och med den händelsen så är det alltid en rörmokare som tillkallas så fort någonting annat än ett rakt rör eller en kranpackning behöver bytas.