Dags att anlita en flyttfirma i Stockholm?

juni 21, 2018 0 av admin

Visste ni att höstlovet egentligen hette ”flyttlovet”? Förr i tiden när Sverige var ett statarsamhälle, det vill säga att en stor del av lantarbetarna inte fick någon riktig lön utan fick sin betalning i natura av jordägaren som de arbetade för. Statarna anställdes på ett år i taget och var man inte nöjd med sin husbonde kunde man efter ett år söka ny anställning på någon annan gård. då flyttade hela statarfamiljen till någon annan plats i Sverige. Detta hände alltid vid samma vecka varje år nämligen den sista veckan i oktober. Då flyttade många i Sverige samtidigt. Fortfarande har många ledigt den här veckan på året men kallas alltså idag för höstlov.

Ska du flytta i Stockholm?

Många väljer idag att flytta till Stockholm. Precis som alla moderna land är Sverige ett urbaniserat land, det betyder att många i Sverige bor i stora städer och inte längre ute på landet. I städerna finns arbetstillfällen och en helt annan typ av socialt liv som lockar. Många tycker att livet är enkelt i stan, nära till butiker och nöjen. Men att flytta i Stockholm kan vara en stressig historia. Det är mycket att tänka på vid en flytt, allt från adressändring till att göra upp ett nytt elavtal. Dessutom måste ju såklart alla ens ägodelar packas och fraktas till den nya bostaden.

Jonglera lådor? Anlita flyttfirma i Stockholm

Att få flytta in i den nya bostaden är för de flesta något härligt och något man verkligen ser fram emot. Äntligen kan man börja ordna som vill ha det omkring sig. Kanske utföra någon mindre renovering som att måla eller tapetsera om. Men själva flytten är det inte många som njuter av. Så varför inte anlita ett proffs som hjälper dig?

Funderar du på att flytta från Stockholm?

Samtidigt som det finns en trend att flytta till de stora städerna, så finns en parallell trend att faktiskt söka sig ut på landet också. Kanske man har tröttnat på stressen i Stockholm och bara vill ha lugn och ro omkring sig. I stället för stressiga morgnar i en full tunnelbanevagn så kan man börja dagen med en kaffe på uteplatsen innan man tar cykeln till jobbet istället. Ska man flytta långväga från Stockholm rekommenderas en flyttfirma så slipper man själv köra flera gånger. En flyttfirma har kapaciteten att ta hela ens bohag på en gång.