Dags att gå en lash lift utbildning?

mars 27, 2019 0 av admin

Att erbjuda lash lift på salonger är väldigt vanligt idag. Att göra ett lash lift är att göra precis som namnet föreslår, man lyfter ögonfransarna. Behandlingen är att man helt enkelt böjer fransarna vid roten för att få dem att se piggare och finare ut. Detta passar perfekt för den som inte vill ha en ögonfransförlängning eller använda lösögonfransar, utan att istället jobba med det man redan har. Att gå en utbildning i lash lift är perfekt för den som tycker om att socialisera med kunder och att ge dem en väldigt enkel och uppiggande behandling.

Utbildningen i sig är också väldigt enkelt och kan genomföras på bara några timmar. Man kan ha sitt certifikat inom en dag färdigt i sin hand. Inga förkunskaper krävs för att genomgå en lash lift utbildning över huvud taget, alla är välkomna. Utbildningen finns tillgänglig hos flera privata företag där priset brukar ligga mellan 5000 – 10 000 kronor.

Vid de flesta utbildningar är kravet att man måste ta med sig en egen modell att jobba på eftersom man måste följa upp på sitt arbete efter att utbildningen är genomförd. Detta är för att effekten av ett lash lift ska hålla i 6 till 12 veckor vanligtvis. Man måste visa att man haft rätt teknik under genomförandet och kunskaper av efterbehandling för att göra rätt. Men man får ändå sin certifiering samma dag som kursen efter ett godkänt prov på sin modell.

Själva kursen innehåller teori om ämnet och hur man på bästa sätt använder sig av produkterna. Sedan är det praktiska övningar på modellen man tagit med sig för att slutligen ha ett prov. I priset brukar även produkter ingå för ca 20 framtida behandlingar. Efter utbildningen kan man sedan börja jobba på salonger eller som egenföretagare.