Fasadrenovering i vackra Stockholm

november 16, 2019 0 av admin

I en äkta Stockholmsskildring kan man oftast läsa stadens fantastiska natur. Men vi vet alla att Stockholms kärna är dess byggnader. Från de anrika, medeltida byggnader i Gamla stan till de nyare fastigheterna med ett modernare utseende.

Vad är det första man ser på en byggnad? Jo, dess fasad, så klart. Därför är det så viktigt med fasadrenovering i Stockholm. För att bevara stadens utseende ska man följaktligen ta väl hand om dess fasader.

Just där kommer begreppet fasadrenovering Stockholm på tal.

Fasaden fungerar som ett bra skydd för fastigheten då skyddet är från yttre påfrestningar. Nordens hårda klimat kräver en noggrant utfört fasadrenovering i Stockholm.

Idag utförs det de flesta fasadrenoveringar med hållbara material som även är miljövänliga. Resultatet blir en långvarig renovering som håller god kvalité.

I Stockholm kan man urskilja tre typer av fasader – träfasad, putsfasad och tegelfasad.

De flesta företag utför olika typer av tjänster då huvudgrupperna är målning, tvätt och helrenoveringar.  Varje fasadrenovering i Stockholm måste anpassas till fasadtypen för att skapa en hållbar lösning.

Fasadrenovering i Stockholm kräver en grundlig behandling

En fasadrenovering i Stockholm och i alla andra städer för den delen behöver i de allra flesta fall en grundlig behandling. Vad är målet? Svaret är enkelt – att fasaden ska bli både snygg och hållbar.

Hur lång tid tar själva arbetet och vad som behöver göras beror som det nämndes tidigare på fasadtypen. Det är dock bara en faktor. Vid beräkning av tidsåtgång och kostnad måste det även tas hänsyn till när den sista renoveringen gjordes. Har det gått alltför lång tid ska man räkna med en grundligare behandling.

Planeringen inför en sådan process ska göras med stor noggrannhet och precision. En dåligt utförd renovering kan faktiskt skada fastigheten.

Fasaderna är bara en del av fastigheternas utskick men det är det första man lägger märke till i Stockholm. Tack vare välgjorda fasader och en oupphörlig strävan till att hålla vår huvudstad vacker och tillmötesgående kan vi idag säga att Stockholm är en av Europas tjusigaste städer att besöka eller bo i.