Gör rätt från början – ta hjälp av redovisningsbyrå

september 15, 2018 Av av admin

Har du en enskild firma eller driver du ett förtag med flera anställda? Då vet du säkert att bokföringen kan konsumera ganska mycket tid, och det är inte alltid så enkelt att hålla sig uppdaterad med nya regler och lagar.

Bokför korrekt

För att undvika misstag i bokföringen och för att få med alla inkomster och utgifter som företaget har är det en bra idé att anlita en redovisningsbyrå. En redovisningsbyrå har alltid full koll på det senaste regelverket inom bokföring, och vet vilka regler som man enligt Skatteverket måste följa. Som företagare måste du alltid spara alla dina kvitton för att på ett korrekt sätt kunna redovisa och styrka dina inköp. Kvittona tillsammans med andra fakturor och inbetalningar samlar du lämpligtvis månadsvis för att göra bokföringen så smidig som möjligt.

Hitta rätt

När du har bestämt dig för att ta hjälp med bokföringen kan du anlita en personlig redovisningsbyrå som inger förtroende och som är lätt att komma i kontakt med när du har frågor eller funderingar som rör din firma. En redovisningsbyrå kan även hjälpa dig med din deklaration, både företagets men även din privata. Som företagare har man oftast ganska fullt upp, och istället för att lägga tid och energi på bokföring och ekonomisk redovisning så är det bättre att investera den tiden i företaget. Ta tillfället i akt och köp in de tjänster som kan frigöra tid för dig som du istället kan investera i företaget, kundrelationer, att ta fram prototyper, prata med inköpare eller vad det nu må vara.

Ett företag mår bra av struktur, ordning & reda och framförhållning. När du använder dig av en redovisningsbyrå får du i god tid veta vilka dokument som behövs till ett visst datum, när momsen ska betalas in och liknande. Underlätta för dig själv och ditt företag, och outsourca verksamheter som är tidstjuvar. Be en redovisningsbyrå om hjälp!