Hängparasoll en smidig lösning

augusti 8, 2018 Av av admin

Vill man inte avvara plats för markiser så kan ett hängparasoll vara ett smidigt alternativ. Markiser kräver en gedigen installation medan hängparasoll oftast bara kommer med en ”fot”. Man behöver alltså bara ha tillgång till en kvadratmeter-stor yta för att få plats med ett hängparasoll.

Hängparasoll har blivit vanliga att man använder på terrasser och altan. Dem finns i olika storlekar och passar i de flesta utrymmen. Precis som med andra markiser så är det viktigt att man placerar hängparasollet i rätt riktning mot solen, för att få ett behagligt skydd.

Såhär mycket kostar ett hängparasoll

Mot sommarmånaderna i Sverige så säljs det absolut flest hängparasoll. Marknaden för hängparasoll är stor och det finns ett brett utbud för konsumenter som är intresserade av ett parasoll. Prisintervallet löper från femhundra kronor till tiotusen kronor. Krav på hållbarhet och kvalité är den främsta avgörande prisfaktorn. Man kan välja ett hängparasoll från något av de större varuhusen som är billigare men då inte förvänta sig samma kvalité som om man köper det från en nischad återförsäljare. De nischade återförsäljarna av hängparasoll erbjuder oftast bättre garantier och en mer personlig service som kan vara värd att betala några kronor extra för.

Använda hängparasoll året runt

Det kan finnas anledningarna till varför man skulle vilja använda parasollet året runt och då kan man glädja sig över att det är fullt möjligt. Köper man ett hängparasoll med bra vävningar som är tillverkat i ett mer stryktåligt material så är det möjligt att använda det även under de kallare månaderna i Sverige. Det innebär såklart en högre kostnad och man kan inte räkna med att de billigare alternativen kommer hålla, men livslängden blir längre. Vill man försäkra sig om att parasollet täcker bort all snö och annat vinterrusk så bör man kolla på någon utav de större parasollen.