Mer plats i hemmet

november 7, 2018 0 av admin

Ibland kan hemmet kännas lite trångt. Det kan till exempel vara så att man får tillökning i familjen, eller att man startar upp ett eget företag och plötsligt behöver ett kontor. Om man har ett eget hus kan man såklart bygga till, men än smartare kan det faktiskt vara att bygga upp ett attefallshus i Stockholm.

Tips för attefallshuset

Man kan faktiskt använda sitt attefallshus till det mesta. Det finns både stora och små attefallshus och vilket man väljer beror lite på vad man ska använda det till. Om man ska använda det till att förvara verktyg i kan man ofta välja ett mindre hus. Om man däremot till exempel vill använda det som bostad för ett barn, som gäststuga eller som kontor bör man välja ett lite större attefallshus Stockholm där man kan få plats med en säng, ett skrivbord och kanske några garderober.

Att sätta upp ett attefallshus

Det är i regel enkelt att bygga upp ett attefallshus. I de allra flesta fall krävs det inget bygglov. Man kan finna ritningar på internet och sedan köpa material och bygga allt från grunden. I många fall kan man också köpa ett färdigt set till huset. Då levereras en ritning och färdigbyggda delar som man sedan monterar ihop. Om man inte vill bygga alls kan man också beställa ett färdigt hus som fraktas på lastbil. Detta kostar dock en del extra. Det vanliga är att träet kommer helt obehandlat eller bara impregnerat. Man måste sedan måla det på egen hand. Även detta kan man dock slippa genom att beställa delar behandlade eller målade.

Vad kostar huset?

Beroende på om man ska köpa ett stort eller litet hus, och om man målar på egen hand eller väljer att beställa behandlat virke, kan priserna skilja sig åt en hel del. Man kan komma undan med en kostnad på omkring 10 000 kronor, men det kan också bli betydligt dyrare för ett större, levererat hus.