Mycket att tänka på vid en lägenhetsrenovering i Stockholm

maj 21, 2018 0 av admin

Att renovera lägenheten är en investering för framtiden. Oavsett om du bor i hyres- eller bostadsrätt kan en uppdatering av interiören göra underverk för boendet och lyfta fram dess unika karaktär. Sätt din egen prägel på lägenheten genom att renovera den till en standard som passar just din personliga stil.

Att tänka på inför lägenhetsrenovering Stockholm

Om du bor i hyresrätt är det viktigt att samtala med hyresvärden innan du börjar planera den tilltänkta renoveringen. Det finns ofta restriktioner kring vad som är tillåtet att utföra och hyresvärden kan begära att lägenheten återställs till ursprungligt skick vid en eventuell flytt. Bor du i bostadsrätt har du allt som oftast lite mer fria händer kring lägenhetsrenovering Stockholm.

Verktyg som används under lägenhetsrenovering Stockholm

En viktig aspekt av renoveringsprojektet är budgeten. Tänk på att ta in en offert som täcker kostnaderna för både material och arbetskraft och vad du som kund har rätt till om renoveringen drar ut på tiden. Om du planerar att utföra en helrenovering av lägenheten är det smidigt att använda sig av ett företag som renoverar både allrum och våtrum.

Hantverkare med ansvarskänsla

Det ska kännas rätt från början när du anlitar hantverkare för en renovering. Våga ställa frågor och om det är något i planeringen som du inte förstår är det viktigt att du ber om en förklaring så att ni är överens om vad som skall göras. Det är inte du som är experten, utan firman och den personal som fått uppdraget.

En lösning för alla rum

Vid en lägenhetsrenovering bör du fundera på lägenhetens helhetsintryck. Om du är ute efter att skapa en röd tråd som löper igenom boendet kan en färgnyans eller en vacker tapet som återfinns i olika rum vara en enkel lösning. Känner du för att ta ut svängarna kan olika slags material i ett och samma rum bilda häftiga konstraster. Oavsett vad du är ute efter kan en kunnig bygg- och målerifirma hjälpa dig med smarta tips.