Revisor i Norrköping

april 21, 2019 0 av admin

Under första halvan av året får de flesta sin deklaration, men långt ifrån alla förstår vad det egentligen innebär och vilka avdrag man faktiskt kan göra. Även om deklarationen har förenklats en hel del sitter många vid sina köksbord och sliter i sina hår när det är dags att skicka in uppgifter.

Vad är en deklaration?

Deklarera betyder att man redovisar hur mycket pengar man tjänat under föregående år. Deklarationen är ett underlag för skatteverket för att jämföra med hur mycket skatt man faktiskt har betalt in. Har man betalt för mycket pengar i skatt får man tillbaka (skatteåterbäring) och för lite, ja då ska skillnaden betalas in (restskatt).

Lönar sig att läsa på

Det lönar sig att läsa på lite innan man fyller i deklarationen för att se vilka avdrag man har rätt att göra. Det kan vara svårt att ha koll på exakt alla regler, speciellt då nya sådana kommer emellanåt och då kan revisor Norrköping vara ett alternativ, särskilt om man har aktier eller bedrivit en egen firma. Nuförtiden sköts mycket digitalt och det har verkligen underlättat för den som behöver snabb åtkomst till olika dokument och verifikat. Med en revisor i Norrköping som din rådgivare kan man få hjälp att fylla i sina uppgifter korrekt och utnyttja alla avdrag man har rätt till.

Pengarna till midsommar

Vill man ha sin skatteåterbäring redan till påsken måste man skicka in deklarationen utan att göra ändringar. Detta leder till att skatteverket måste få tid till att kontrollera dem. Då får man vänta till midsommar för att få eventuella pengar tillbaka. Den som väljer att deklarera i pappersform får vänta ännu längre än så. Förseningsavgifter drabbar dem som lämnar in sin deklaration för sent, så det gäller att vara ute i god tid. Ändringar går att göra så länge ett beslut från skatteverket är gjort och därefter kan du ansöka om omprövning, om man har nya uppgifter som du vill tillföra.