Ta hjälp av elektriker

maj 28, 2018 0 av admin

Om du äger ditt hem kommer du nästan garanterat att tvingas anlita en elektriker förr eller senare. Även om du är händig och duktig på att skruva så måste alla reparationer och ändringar av husets eller lägenhetens fasta elsystem utföras av en certifierad fackman. Om du ändå bestämmer dig för att göra det själv och någonting går fel kommer inte hemförsäkringen att täcka kostnaden för skadorna, och om du bor i ett lägenhetshus kan du bli skyldig att betala enorma summor pengar. Det finns massor av bra firmor att välja mellan och det är bra att göra lite efterforskningar innan man bestämmer sig för vem man ska anlita.

Olika typer av el-projekt

Självklart finns det el-projekt du kan göra själv. Den som gillar att löda, skala kablar och skruva kan utföra vilket arbete som helst på sina elektriska prylar, men så fort man behöver reparera eller ändra något som är en del av hemmets ”fasta installation” ska en behörig elektriker kontaktas. Du kan alltså byta glödlampor, eftersom lamporna inte är fasta. Du kan även installera en ny tvättmaskin, även om du kanske inte borde. Du kan däremot inte installera egna vägguttag, installera trefas eller montera ett nytt säkringsskåp. Om du vill få ett sådant jobb gjort måste du ta hjälp av elektriker så att du vet att arbetet blir rätt utfört.

Ta hjälp av elektriker för rätt resultat

Elektrisk ström är livsfarligt på många sätt. Dels kan man få stötar som kan vara livshotande dels kan det orsaka bränder om man gör ett misstag under installationen. Om du anlitar en certifierad elektriker är du själv helt fri från ansvar om något oförutsett skulle ske till följd av monteringen.

Elektriker i Stockholm

Jämför alltid kundomdömen innan du bestämmer dig för vilken firma som ska utföra arbete hemma hos dig, och se till att de har all nödvändig certifiering och dokumentation. Det finns många oseriösa hantverksfirmor, och om man råkar ut för en sådan kan man få allvarliga problem. Anlita inte en elektriker som inte har gott rykte, och ta kontakt med ditt försäkringsbolag och kolla vad som gäller om något skulle hända.