Vad gör en plattsättare?

augusti 8, 2018 0 av admin

En plattsättare han bor i staden, han sätter plattor mest hela dagen, han sätter stora och han sätter små – han sätter några med kakel på! Faktum är att förutom att sätta plattor av olika slag och material kan plattsättare även göra allt förarbete vid exempelvis badrumsrenoveringar, anlägga fuktspärr och göra allt underarbete innan kaklet, mosaiken eller klinkern åker på! Plattsättare är en specifik yrkesgrupp av hantverkare och arbetet kräver både en känsla för precision, färg och form. För att vara en professionell plattsättare fodras tålamod, yrkeskunnande och hantverksskicklighet.

Arbetsuppgifterna för en plattsättare innebär att man belägger golv och väggar med exempelvis kakel, klinker eller mosaik. Duktiga plattsättare kan sätta plattorna både i formationer och färgkombinationer som lyfter utseendet på såväl badrummet som på köket till nya fantastiska höjder!

Plattsättare i Stockholm

I Stockholm finns det väldigt många plattsättarfirmor att välja på. Både utbudet och efterfrågan på duktiga plattsättare i Stockholm har skapat en stor marknad – utbudet är stort! En del plattsättare gör både fantasifulla och stilrena plattsättningar som är specificerade utifrån kundens önskemål. Professionella plattsättare i Stockholm kan även ta fram idématerial, skisser och materialval för att inspirera kunden till hur deras nya kök eller badrum kan tänkas se ut. Går du i renoverings- eller ombyggnationstankar av kök eller badrum? Att anlita en plattsättare innebär förstås en ekonomisk kostnad. Därför lönar det sig alltid att leta, ta in offerter och jämföra mellan olika plattsättarfirmor. Glöm inte heller att fråga runt bland släkt och vänner om de har anlitat någon firma på senaste tiden som de kan rekommendera. Kan man göra plattsättningsjobbet på egen hand? Ja, absolut! Dock kan du vara helt säker på att resultat kommer bli bra mycket bättre om en professionell plattsättare anlitas än om en lekman på området försöker lägga exempelvis kakel, mosaik eller klinker. Lätt att det blir lite snett, lite asymmetriskt och skevt! Lägg därtill att fuktspärr och våtrumsbehörighet måste finnas och utföras av auktoriserad firma för att hemförsäkringar skall gälla vid en eventuell vattenskada, olycka eller annan oförutsedd händelse!