Veterinär i Stockholm

september 13, 2018 0 av admin

Människor mår bra av att ha husdjur. Där man tidigare trodde att det medför saker som sällskap och motion, liksom ansvarskänsla för barn, så vet man idag att de största fördelarna med att ha till exempel hund eller katt går ännu djupare. Genom forskningar har man nu kommit fram till att ett viktigt ämne som heter oxytocin frigörs i kroppen när man kelar med en hund eller katt och att det dessutom sker samma sak hos djuret. Oxytocin gör att man mår bra och känner sig lycklig, och det kan kallas för kroppens naturliga antidepressiva medel. Det är för övrigt samma ämne som man känner av när man blir kär.

Ett husdjur innebär dock en hel del ansvar och man bör se till att man har tillgång till veterinär för många olika saker, vaccination, hälsoundersökning, pass och akutvård för att bara nämna några få. Att hitta veterinär i Stockholm innebär att man förvisso har tillgång till ett större utbud än på landsbygden men också att man får fatta en hel del beslut. Det gäller att hitta en veterinär som man känner sig trygg med och som kommer väl överens med både en själv och ens djur. Precis som sinsemellan människor så kommer djur olika överens med olika människor och man skulle kunna kalla det för personkemi.

Det är viktigt att man känner att man kan kommunicera väl med sin veterinär och att man kan ställa frågor om man känner sig osäker på något. Så trots att det kan vara lätt att hitta veterinär i Stockholm så bör man vara noga med att finna den som man känner tillit för och som man kan komma med både smarta och dumma frågor till. Livet med ett husdjur är underbart men det finns också sjukdomar och beteendeproblem som kan dyka upp, och det är då det känns betryggande att ha en erfaren veterinär att prata med.